„A Bitcoin egy digitális fizetőeszköz, amelyet 2009-ben Satoshi Nakamoto hozott létre. Az elnevezés vonatkozik továbbá a fizetőeszközt kezelő nyílt forráskódú szoftverre, és az azzal létrehozott elosztott hálózatra is.

A többi elektronikus fizetőeszköztől eltérően a Bitcoin nem függ központi kibocsátóktól és hatóságoktól. A Bitcoin a peer-to-peer hálózat csomópontjai által tárolt elosztott adatbázisra támaszkodik. Az adatbázis tartalmazza a fizetések adatait, garantálva az elektronikus fizetőeszközökkel szembeni alapvető követelményeket. A biztonságot digitális aláírások és proof-of-work rendszer adja.”                                          

 forrás: wikipédia

 

Ugye minden világos és érthető? Ha nem teljesen, de érdekel a téma, akkor valószínűleg éppen jó helyen jársz... Ha érthető, de még jobban el szeretnél mélyedni benne, akkor szintén jó helyen jársz :).

 

 
 

Szerzői jogok

 

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.

 

   Nevezd meg! — A bitcoins.hu portál egyes oldalainak (vagy azok részleteinek) bármilyen jellegű offline felhasználásakor (pl. terjesztésekor, másolásakor, feldolgozásakor,

   idézésekor) forrásként jól láthatóan fel kell tüntetni a bitcoins.hu weboldalt, online felhasználásakor pedig ezen túlmenően el kell helyezni az eredeti oldalra mutató linket is. 

 

   Ne add el! — Jelen portál egyes oldalainak tartalmát (vagy azok részleteit) nem használhatod fel kereskedelmi célokra.

 

   Így add tovább! — Ha valamilyen célra felhasználod ezt a művet, az így létrejött alkotást csak a jelenlegivel megegyező licenc alatt terjesztheted.